Eigen project

Internet of Things (IoT) is een visie waarin dingen (objecten, apparaten en voertuigen) zelfstandig informatie verzamelen en hiernaar handelen.

Begin 2015 zijn we samen met FROLIC Studio, beyond.io en The Incredible Machine en Holly Robbins gestart om vast te leggen met welke principes wij ontwerpen voor IoT. Het manifesto waar dit in uitmondde is bedoeld voor ontwerpers, ingenieurs en ondernemers die ‘Internet of Things’ producten ontwikkelen. Zaken als privacy, veiligheid maar ook de relatie tussen mens en technologie willen we namelijk kunnen waarborgen. We staan aan de vooravond van een alomtegenwoordige smart wereld en het is maar beter van te voren goed na te denken over de wereld die we willen hebben.

Thingscon

Tijdens Thingscon 2015 lanceerden we het Internet of Things Design Manifesto middels een presentatie en workshop. Met aanwezige partijen als Intel, Spark en Github en sprekers als Warrens Ellis en Bruce Sterling werd het manifesto, dat bedoeld is als levend document, met open armen ontvangen en kon het steun verwachten. Waar tijdens Thingscon al de nodige feedback gegeven werd, moet het de komende tijd verder gekristalliseerd worden via http://www.iotmanifesto.org.

Meer weten?

Neem contact op met voor een afspraak of lees meer
Mail nu Over ons

Jan Belon