Onze eigen ontwerp- en onderzoeksmethode: Hidden Design

eigen project

Om te kunnen ontwerpen voor een continu veranderende maatschappij zijn methodes die op deze veranderingen inspelen van belang. Afdeling Buitengewone Zaken ontwikkelde daarom Hidden Design, een nieuwe ontwerp methode die ondersteunt in de ontwikkeling van complexe systemen en aansluit bij de maatschappij van vandaag en morgen.

Hidden Design vindt plaats rondom een ontwerp proces welke verborgen is voor de buitenwereld. Middels het gebruik van slimme prototypes en het verbergen van de ‘ontwerper’ rol worden deelnemers meegenomen in een ontwerp proces die voor hen echt lijkt. Hierdoor komen verborgen inzichten al vroeg in het proces boven water en worden eerlijke en oprechte reacties verkregen terwijl het systeem nog in ontwikkeling is.

In doorgaans gebruikte ontwerp methodes is de aanwezigheid van een ontwerp team overduidelijk en voelen deelnemers zich veelal onderworpen aan een test en onderzocht. Door Hidden Design in te zetten creëer je als ontwerper een wereld die echt is en duurzaam naar het einddoel evolueert.

Rotterdam Designprijs

Hidden Design was genomineerd voor de Rotterdam Designprijs 2013, werd in 2014 uitgenodigd door de Nederlandse ambassade in Hongarije tijdens de Budapest Design Week en wordt ingezet in lesvorm in het onderwijs of bedrijfsleven.

Meer weten?

neem contact op met voor een afspraak of lees meer
mail nu over ons

Jop Japenga